Microneedling

Behandeling met  microneedling  is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen.

Hoe werkt microneedling ?

Micro needling  maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend micro kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei en helende factoren  vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

1.Versteviging van de huid en  vermindering van grove poriën De bindweefsel cellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd zult u na enkele microneedling behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Grove poriën dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2.Vernieuwing van de huidcellen en zuiveringen. Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de microneedling behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. en minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Serums met hoogwaardige actieve werkstoffen kunnen veel  beter in de huid worden opgenomen.

Toepassingen :

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Verslapte huid
  • Acnélittekens of littekens van andere aard bijvoorbeeld brandwonden
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove poriën
  • Striemen / striae

Behandelfrequentie microneedling :

 

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij mircodermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer microneedling behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de huidaandoening zijn er gemiddeld 3 tot  6 microneedlingbehandelingen nodig . Behandeling in kuurverband (elke 2 weken) is nodig voor een zichtbaar resultaat.

 

De  behandeling :

 

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur of revitaliserend  serum aangebracht op uw huid, waarna  er  in roterende bewegingen over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is zeer zeker goed te verdragen. De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze tot rode huid voor enkele uren.

Hoe reageert mijn huid op de micro needling  behandeling :

 

Afhankelijk van het huidtype en huidprobleem  zal de huid roze tot rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen alsof er te lang in de zon is gezeten .Na een intensieve behandeling kunnen er enkele kleine ontstekingen ,  puntbloedinkjes en/ of blauwe plekjes onstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg . Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dat is een gunstige reactie die kan ontstaan.  Het is noodzakelijk om de huid enkele weken goed te beschermen met een SPF 50 crème. Na de behandeling GEEN zon , sauna , intensief sporten ( zweten )  ! In de daarop volgende dagen dient u  een  door ons aanbevolen serum en voedende crème aan te brengen  voor een goed herstel en resultaat  .

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar .De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken  . Dit proces kan een aantal maanden duren. Een goede thuisverzorging met de aanbevolen producten is noodzakelijk !

 

Prijzen behandeling :

1 behandeling (60 à 90 min ) : 130 €

Kuurvorm : ( om de 2 weken )

3 behandelingen : 10 % korting bij het vooraf betalen = 351 €

4 behandelingen : 15 % korting bij het vooraf betalen = 442 €

5 behandelingen : 20 % korting bij het vooraf betalen = 520  ( 4+1 gratis )